miercuri, 6 mai 2009

Sangele lui Isus opreste raul

Meditatii zilnice 06.05.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Levitic 1:10–11 Dar daca darul lui va fi o ardere de tot din turma, de miei sau de capre, sa aduca o parte barbateasca fara cusur. Si sa-l injungie in partea de nord a altarului inaintea Domnului si preotii, fiii lui Aaron sa-i stropeasca sangele pe altar, de jur imprejur.

Nordul Israelului a fost intodeauna o sursa a raului. Din nordul Israelului a inceput distrugerea. (Ieremia 1:14-15). Dusmanii Israelului au venit din nord. (Ieremia 6:1,22-23). Chiar si astazi, nordul Israelului este ocupat de dusmani. Nordul este o imagine a raului in Biblie.

Interesant, animalul de jertfa a fost omorat 'in partea de nord a altarului'. Animalul de sacrificiu vorbeste despre Isus care S-a dat pe Sine ca 'dar si ca jertfa de bun miros' pentru noi. (Efeseni 5:2). Calvarul, unde Isus a fost crucificat, si gradina cu mormantul gol, sunt in partea de nord a Ierusalimului. In alte cuvinte, Isus a murit in partea de nord, de unde vine raul impotriva poporului Lui.

Aceasta inseamna ca moartea lui Isus opreste raul in vietile noastre cand noi, care suntem o 'imparatie de preoti' a Dumnezeului cel Prea Inalt (Apocalipsa 1:6), proclamam sangele Sau peste vietile noastre, asa cum si fiii lui Aaron au stropit cu sangele jertfei altarul.

Acesta fost si cazul unui membru al bisericii noastre care era in armata. El a marturisit cum Dumnezeu i-a protejat viata cand a lovit un fulger in timp ce el era in serviciul de santinela intr-un turn. Ploaia l-a tinut prins in turn, turn care avea un geam cu rama metalica. Dintr-o data, o lumina puternica s-a aprins langa el, uimindu-l complet si aproape sa il doboare. Un fulger a lovit firul conductor de pe acoperis si prin rama metalica a geamului a trecut electricitate cauzand lumina puternica. Dar sangele lui Isus l-a protejat de la orice l-ar fi putut rani!

Laudat sa fie Domnul, al carui sange opreste raul! Nu conteaza ce iti trimite diavolul pe drum. Atata timp cat esti acoperit cu sangele lui Isus, nici un rau nu te poate atinge!

Niciun comentariu: