vineri, 22 mai 2009

Isus a purtat coroana de spini pentru tine

Meditatii zilnice 22.05.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Joh 19:2 Ostaşii au împletit o cunună de spini, I-au pus-o pe cap, şi L-au îmbrăcat cu o haină de purpură.

Daca a munci din greu este formula prosperitatii, atunci toti cei care muncesc din greu ar trebui sa aiba bunastare. Dar din pacate nu este asa. Multi oameni care lucreaza din greu sunt saraci.

Nu pledez pentru lene. Spun doar ca muncind din greu, cu sudoarea fruntii, nu este calea prin care bunastarea Lui Dumnezeu vine. De fapt, daca trebuie sa muncesti mereu peste program, si esti stresat, te afli sub blestem.

Ce blestem este acesta? (Gen 3:19) În sudoarea feţei tale să-ţi mănînci pînea, pînă te vei întoarce în pămînt, căci din el ai fost luat; căci ţărînă eşti, şi în ţărînă te vei întoarce.” Si aici se refera la stres, agitatie, lupta care decurge din a munci din greu si producand putin. Munca in sine nu este un blestem, din moment ce Dumnezeu i-a dat lui Adam de lucru inainte de cadere – trebuia sa aiba grija de gradina. Doar dupa ce Adam a pacatuit, pamantul a fost blestemat si a rodit spini iar omul a trebuit sa trudeasca pentru a obtine mancarea din recolte. (Geneza3:17-18)

Dar, slava Domnului, Isus a purtat spinii pe capul Sau ca sa-ti arate ca a purtat blestemul in locul tau si te-a rascumparat din el. El a purtat coroana de spini pentru ca tu sa poti lucra fara stres si totusi sa ai rezultate. Nu mai trebuie sa trudesti zi si noapte ca si cei din lume, doar pentru a strabate sprin viata. Tatal tau ceresc te poate aseza in biruinta, fara stres (Matei6:32-33)

Prietene, fiecare blestem care trebuia sa cada asupra capului tau, a cazut asupra Lui Isus, simbolizat de coroana de spini. El a purtat in locul tau coroana de spini pentru ca tu sa ai pace in mintea ta. El a purtat coroana de spini in locul tau si a luat blestemul tau pentru ca tu sa porti coroana gloriei si sa ai neprihanirea Sa, si toate beneficiile ce decurg din neprihanire.

Azi, sa nu muncesti si sa trudesti ca cei din lume, ci asteapta-te sa vezi binecuvantarile Lui Dumnezeu venind in viata ta fara sange, sudoare si lacrimi fiindca Isus a purtat coroana de spini in locul tau.

Niciun comentariu: