sâmbătă, 23 mai 2009

Iti voi intoarce indoit

Meditatii zilnice 23.05.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Zec 9:12 Întoarceţi-vă la cetăţuie, prinşi de război plini de nădejde! O spun şi astăzi, că îţi voi întoarce îndoit!

Sunt sigur ca ai auzit expresia „cand viata arunca cu lamai in tine, fa limonada”. Vreau sa stii ca atunci cand diavolul arunca cu lamai in tine, Dumnezeu Insusi va face limonada pentru tine. De fapt Biblia spune ca Dumnezeu face ca toate lucrurile sa lucreze spre binele tau (Romani8:28).

Si El o face cu stil, iti va restaura indoit, ceea ce ai suferit. Chiar daca ai pierdut un sot sau o sotie, printr-un divort, sau un copil pretios, prin moarte, Dumnezeu poate restaura dublul pentru tine astfel incat sa ai mai mult decat ai avut inainte, daca nu in cantitate, atunci in calitate.

Daca ne uitam la Iov, in Vechiul Testament, atunci cand Iov a pierdut totul, sotia sa i-a spus sa blasteme pe Dumnezeu si sa moara. El a refuzat. In schimb, i-a raspuns Lui Dumnezeu prin credinta si Dumnezeu i-a dat lui Iov de doua ori mai mult decat a avut mai inainte (Iov42:10)

Atunci cand David a pierdut copilul pe care l-a avut cu Batsheba, a incetat a mai plange si a inceput sa-L laude pe Dumnezeu fiindca se incredea in indurarea Lui Dumnezeu. Ulterior, Dumnezeu a binecuvantat pe David si Batsheba cu un alt fiu, numit Solomon, care a devenit cel mai bogat si intelept rege pe care lumea l-a cunoscut.

Azi, Dumnezeu promite sa-ti restaureze dublu pierderea/suferinta. Daca El a declarat acest lucru, il va implini. Deci nu poti decat sa ai speranta ca lucrurile vor fi chiar mai bune decat inainte. De aceea, in acelasi verset, El te declara „prizonier plin de nadejde”. Nadejdea in sens biblic, este o asteptare plina de incredere ca lucruri bune se vor intampla in viata ta. Esti un prizonier al acestei nadejdi. Nu poti decat sa te trezesti plin de speranta. Nu poti decat sa astepti lucruri bune ca sa ti se intample.

Deci, cand vin necazuri, din partea diavolului, nu te da batut spunand „este fara speranta”, nu te ingrijora si nu te mania. Lauda-l pe Domnul, ca David si priveste acel necaz ca pe o oportunitate pentru Dumnezeu ca sa te binecuvanteze mai mult decat ai avut initial. Si fiindca Dumnezeu a declarat acest lucru, sa ai o nadejde plina de incredere ca vei primi dublu, pentru necazul tau.
.....................................................................................................................

Niciun comentariu: