sâmbătă, 26 septembrie 2009

Ce fel de neprihănit vrei să fii?

Meditatii zilnice 26.09.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Geneza 24:1 Avraam era bătrân, înaintat în vârstă; şi Domnul binecuvântase pe Avraam în orice lucru.

Biblia spune că Avraam era neprihănit. Dar ştii că şi nepotul său, Lot, era neprihănit? (2Petru 2:7-8). Totuşi, cei doi oameni au trăit vieţi foarte diferite. Cu toate că amândoi au trăit sub harul Lui Dumnezeu, cu 400 de ani înainte de a fi dată Legea, Avraam a fost foarte binecuvântat, iar Lot a pierdut mult.

Amândoi aveau cirezi şi turme. Când păstorii lor au început să se certe pentru locurile de păşunat, Avraam a luat iniţiativa de a face pace, ba chiar l-a lăsat pe Lot să aleagă terenul pe care îl voia. Amândoi erau neprihăniţi, dar unul era mai plin de har decât celălalt.

Lot a ales câmpia Iordanului unde se aflau cele două cetăţi, Sodoma şi Gomora şi chiar şi după ce Avraam l-a salvat, cu ajutorul Lui Dumnezeu, el nu şi-a învăţat lecţia. El s-a întors în Sodoma. Unii creştini trăiesc de la o datorie la alta. Dumnezeu îi scapă de datorii dar ei se duc imediat înapoi să împrumute bani. Sodoma şi Gomora au fost până la urmă distruse, Lot a scăpat doar cu hainele de pe el, pierzându-şi soţia în timpul fugii.

Dragul meu, tu eşti neprihănirea Lui Dumnezeu în Isus Cristos. Dumnezeu, este sursa tuturor binecuvântărilor tale, nu plăcerile păcătoase ale lumii. Cere Duhului Sfânt să-ţi arate cine eşti în Cristos şi ceea ce deja ai în Cristos. Alege să fii ca Avraam, care a avut inima pentru Dumnezeu şi asemeni lui Avraam, fii binecuvântat în toate lucrurile!!!

Niciun comentariu: