joi, 10 septembrie 2009

Ingerii umbla cu tine

Meditatii zilnice 10.09.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Psalmi 91:11 Caci El va porunci ingerilor Sai sa te pazeasca in toate caile tale;
12 si ei te vor duce pe maini, ca nu cumva sa-ti lovesti piciorul de vreo piatra.

Esti pe cale sa traversezi strada si ceva te trage inapoi exact la timp pentru a evita sa fii lovit de o masina ce trecea. Esti socat. Cand iti revii, te intrebi „a fost un inger care m-a salvat de acest accident fatal?”

Eu cred ca ingerii umbla cu tine. Versetul spune ca Dumnezeu a dat ca insarcinare ingerilor Sai, sa ne pazeasca in toate caile noastre. Iar ei ne vor purta pe brate ca nici macar o piatra sa nu ne loveasca.

Dar s-ar putea sa nu stim atunci cand ne intalnim cu un inger. (Evrei 13:2 Să nu dati uitării primirea de oaspeti, caci unii, prin ea au gazduit, fara sa stie, pe ingeri). Acesta a fost probabil cazul unui cuplu din biserica noastra care era in vacanta pe o plaja din Penang Islands atunci cand „tzunami” a lovit, pe la ora 12.30p.m. pe 26 dec 2004. Era usor trecut de 11a.m. cand sotiei i s-a facut pofta de un anumit fel de mancare ce se gasea doar pe insula principala si cuplul a decis sa plece mai repede pentru a ajunge acolo la vremea cinei. Pe cand isi incarcau bagajele in masina in fata hotelului, un om a insistat ca ei sa se grabeasca si sa porneasca la drum.

Deranjati de nerabdarea omului, ei au indesat degraba bagajele si au plecat. In momentul in care au ajuns pe insula principala, au auzit ca „tzunami” a lovit cu putere Penang Island exact pe plaja unde ei se gaseau cu putin timp in urma. In timp ce multumeau Domnului pentru scaparea lor „ca prin urechile acului”, le-a trecut prin cap ca acel om nerabdator putea fi un inger insarcinat de Dumnezeu sa-i grabeasca.

Dumnezeu ne spune ca avem un numar nemasurat de ingeri care ne insotesc (Evrei 12:22), pe care i-a insarcinat sa ne protejeze de accidente, dezastre naturale, atacuri teroriste si alte primejdii. Asa ca nu te teme de aceste lucruri, incuindu-te in casa. Pleaca in vacanta! Du-te la intalnire! Crede ca Dumnezeul care te iubete, are ingerii Sai care te vegheaza si umbla impreuna cu tine!

Niciun comentariu: