sâmbătă, 19 septembrie 2009

Nu lasa trecutul sa te fure

Meditatii zilnice 19.09.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Filipeni 3:13-14 Fratilor, eu nu cred ca l-am apucat inca dar fac un singur lucru: uitand ce este in urma mea si aruncandu-ma spre ceea ce este inainte, alerg spre tinta pentru premiul chemarii ceresti a lui Dumnezeu in Cristos Isus

Traiesti o viata de regrete gandindu-te 'daca as fi …'? Daca as fi luat dimploma universitara…daca m-as fi casatorit cu fata potrivita…daca as fi luat cealalta slujba…daca nu as fi facut acea gresala…te fura trecutul de bucuria de astazi? Atunci trebuie sa uiti trecutul.

Poate ca spui 'Dar Pastore, tu nu stii ce am facut in trecut!'

Gandeste-te la Pavel. Daca diavolul a avut ceva de adus impotriva lui Pavel, ar fi amintiri de cum a persecutat biserica primara, si cum a cauzat moartea atator crestini, inclusiv Stefan, primul martir crestin.

Pavel a facut lucruri ingrozitoare care erau greu de uitat. Dar el a avut asa o revelatie despre iertarea minunata a lui Dumnezeu incat a putut spune '…uitand ce este in urma mea… alerg spre tinta pentru premiul chemarii ceresti a lui Dumnezeu in Cristos Isus.'

Preaiubitul Domnului, Dumnezeu ti-a iertat nu doar pacatele din trecut ci si cele din prezent si viitor. Dumnezeu te-a iertat deplin si a declarat 'Nu-mi voi mai aduce aminte de pacatele lor nici de faradelegile lor.' (Evrei 10:17)

Ca si Pavel, poti sa uiti trecutul, greselile pe care le-ai facut, si ranile care le-ai cauzat oamenilor. Dumnezeu poate sa iti ia lacrimile de ieri si sa le transforme in minunile de maine. Dumnezeu iti poate restaura belsug din tot ceea ce ai pierdut. Dumnezeu poate face ca toate lucrurile, chiar si cele dureroase din trecut, sa lucreze impreuna spre binele tau.

Cuvantul Sau spune 'gloria Domnului te va insoti.' (Isaia 58:8) Iti va acoperi trecutul. Oriunde vei merge gloria lui Dumnezeu iti va acoperi trecutul. Nu mai e vorba de acelasi trecut pe care il stii pentru ca gloria lui Dumnezeu a coborat peste el. Trecutul tau este trecut! A fost sters. Deci nu mai lasa ca trecutul tau sa te fure de bucuria zilei de astazi!!!

Niciun comentariu: