duminică, 13 septembrie 2009

Cristos, Intelepciunea ta, te va face sa prosperi, uimind pe ceilalti

Meditatii zilnice 13.09.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



1Co 1:30 Şi voi, prin El, sînteţi în Hristos Isus. El a fost făcut de Dumnezeu pentru noi înţelepciune, neprihănire, sfinţire şi răscumpărare,

Se spune ca nu a mai existat un rege atat de bogat ca si Solomon. Dumnezeu i-a dat intelepciune, care nu l-a facut doar intelept in problemele de justitie ci i-a adus aur si argint (1Imparati3:12-13).

Conform unui raport al Societatii Arhitectilor din Ilinois din 1925, costul ridicarii templului lui Solomon in termenii valorilor actuale ar fi fost de 87 bilioane de dolari americani. Preotii purtau imbracaminte in valoare de 10 milioane. Aceste sume reprezinta doar ceea ce Solomon a cheltuit pentru templu, nu si averile personale.

Putem sa continuam a vorbi despre bogatiile regelui Solomon, dar Biblia ne spune ca este unul mai mare decat regele Solomon (Matei12:42). Numele Lui este Isus si El este cel mai prosper Om care a trait sau va trai vreodata.

Daca a fost nevoie sa fie hraniti cei flamanzi, El a inmultit pur si simplu orice hrana a fost in mainile Sale. Intr-o ocazie, a inmultit cinci paini si doi pesti pentru a hrani o multime de 5000 de barbati, fara a numara femeile si copiii si, incredibil, au mai ramas 12 cosuri pline cu ramasite (Matei14:15-21).

Daca unul dintre ai sai avea vre-o lipsa, nu dupa mult timp provizii abundente soseau. Odata, dupa ce ucenicii Sai nu au prins nici un peste, o noapte intreaga, El a spus doar o porunca si bancuri intregi de pesti s-au supus inotand catre barca ucenicilor astfel incat au avut o pescuire care le-au rupt plasele si era sa scufunde vasul datorita abundentei (Matei17:24-27).

Prietene, acelasi Isus a devenit pentru tine, intelepciune de la Dumnezeu. Daca esti un om de afaceri, cu Cristos in tine, ai intelepciune mai multa decat a tuturor oamenilor de afaceri din lume pusi la un loc. Si daca esti student, Cristos in tine va dovedi intelepciune mai mare decat a tuturor mintilor stralucite din lumea academica.

Prietene, sa crezi ca datorita prezentei Lui Isus, Intelepciunea Lui Dumnezeu, in tine, nu ai nici un motiv sa nu prosperi azi, uimind lumea in acelasi fel in care a facut-o Solomon!

Niciun comentariu: