vineri, 25 septembrie 2009

Inalta cantece de lauda Domnului

Meditatii zilnice 25.09.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Eph 5:17 De aceea nu fiţi nepricepuţi, ci înţelegeţi care este voia Domnului.

Dumnezeu vrea ca noi sa umblam ca niste intelepti si nu ca niste nebuni (Efeseni5:15) Acum, El nu ne va spune sa umblam in intelepciune fara sa ne arata cum sa o facem. De aceea Cuvantul Sau continua spunand „De aceea nu fiţi nepricepuţi, ci înţelegeţi care este voia Domnului”.

Care este voia Lui Dumnezeu? Urmatoarele doua versete ne spun cum sa o descoperim. Eph 5:18-19 Nu vă îmbătaţi de vin, aceasta este destrăbălare. Dimpotrivă, fiţi plini de Duh. Vorbiţi între voi cu psalmi, cu cîntări de laudă şi cu cîntări duhovniceşti, şi cîntaţi şi aduceţi din toată inima laudă Domnului.

Pe masura ce te lasi umplut de Duhul Domnului inaltandu-I cantece de lauda, cantand sau vorbind (Dumnezeu stie ca unii din noi nu pot canta) in psalmi, imnuri si cantece duhovnicesti si alcatuind melodii in inima ta Domnului, Dumnezeu a promis ca tu vei sti care este voia Lui pentru acea situatie. Si vei avea intelepciunea sa decizi ce este mai bine de facut in acea situatie.

Am gasit acest lucru ca fiind adevarat in propria mea viata. Oricand ma confrunt cu o situatie dificila, cu cat ma gandesc mai mult la ea, cu atat sunt mai confuz. Cu cat incerc mai mult sa vin cu cea mai buna solutie, cu atat imi pare mai departe raspunsul. Dar cand imi intorc ochii de la problema catre Dumnezeu, cantand in Duhul si laudandu-L, primesc o perspectiva mai clara a situatiei cand o privesc din nou. De asemenea gasesc in mine anumite impulsuri catre anumite decizii care pana la urma sunt mai bune decat toate celelalte idei care am reusit eu singur sa la gasesc.

Asa ca, in vremurile bune, inalta cantece de lauda catre Domnul. In vremurile rele, inalta cantece de lauda catre Domnul. Caci atunci cand iti umpli viata cu lauda, Domnul te va calauzi si te va conduce pe toate cararile vietii. Chiar si cand esti intepenit intr-o problema, El iti va arata calea pe care sa mergi sau iti va croi o cale de iesire. Oricum, vei primi intelepciunea si ajutorul de care ai nevoie.

Niciun comentariu: