duminică, 6 septembrie 2009

Dumnezeu te favorizeaza fiindca te iubeste

Meditatii zilnice 06.09.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



1Jn 4:19 Noi Îl iubim pentrucă El ne-a iubit întîi.

Te-ai gasit vreodata in situatia de a fi atat de binecuvantat incat sa te apuce mirarea?

Prietene, asta se intampla fiindca Dumnezeu isi revarsa harul – necastigat, nemeritat – peste tine. El face asta fiindca te iubeste.

Iubesc sa citesc povestea din Vechiul Testament a lui Ruth, tanara vaduva moabita fiindca ea vorbeste despre uimitorul har al Lui Dumnezeu. In momentul in care Ruth a contat pe favoarea Lui Dumnezeu, ea a capatat acces liber la binecuvantarile Lui Dumnezeu. Dintre atatea parcele cate erau in campia Betleemului, harul Sau a condus-o pe campul lui Boaz, care nu era doar bogat si neinsurat ci si o ruda a socrului ei (Ruth2:3). Deci el era si un posibil rascumparator de drept care putea sa o scoata din situatia ei de vaduva saraca si fara copii.

Este clar ca Boaz a favorizat-o pe Ruth din momentul in care a pus ochii pe ea. Ruth nu era nici macar evreica si totusi Boaz i-a oferit protectie spunandu-i sa nu mai mearga si pe alte parcele ci sa stea aproape de tinerele femei din ceata lui, ba chiar a poruncit tinerilor barbati sa nu o atinga si sa-i permita sa bea apa din ceea ce scoteau ei din fantani.

In timpul pranzului el a asezat-o intre culegatori, cu toate ca ea era o femeie saraca ce strangea ceea ce ramanea in urma culegatorilor. Si pe deasupra, el i-a dat graunte prajite, asigurandu-se ca a mancat destul si i-a ramas ca sa duca si soacrei sale (Ruth2:1-18). Ruth a crezut pur si simplu ca va gasi favoare in camp si Dumnezeu a asezat-o la locul si timpul potrivit astfel incat sa poata deschide o astfel de poarta de binecuvantari pentru ea.

Stiai ca Boaz este o frumoasa ilustrare a Domnului nostru Isus? Biblia spune ca „El ne-a iubit intai”. Isus te-a vazut si te-a iubit intai, cu mult inainte ca tu sa-L fi iubit sau cunoscut si El favorizeaza pe cine iubeste.

Prietene, nu trebuie sa lupti sau sa te zbati pentru a merita favoarea si binecuvantarile Lui Dumnezeu. Favoarea Sa este peste tine fiindca El ne-a iubit intai. Partea ta este sa te increzi in dragostea Lui pentru tine si sa te bucuri de favoarea Sa.

Niciun comentariu: