duminică, 20 septembrie 2009

Dumnezeu este rasplatitorul tau

Meditatii zilnice 20.09.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Evrei 11:6 Si fara credinta este cu neputinta sa fim placuti Lui! Caci cine se apropie de Dumnezeu trebuie sa creada ca El este si ca rasplateste pe cel care-l cauta

Evrei 11:6 nu se termina cu 'si fara credinta este cu neputinta sa fim placuti Lui'. Ci se continua cu 'cine se apropie de Dumnezeu trebuie sa creada ca El este si ca rasplateste pe cel care-L cauta'. In alte cuvinte, credinta care ii este placuta lui Dumnezeu este acel tip de credinta care crede ca Dumnezeu exista si ca El rasplateste.

Biblia ne mai spune ca 'credinta este o incredere neclintita in lucrurile sperate si o puternica convingere despre lucrurile care nu se vad. (Evrei 11:1). Chiar si in greutati, cand nu vedem lucruri bune intamplandu-se pe langa noi, noi trebuie sa credem ca Dumnezeu va intoarce lucrurile si ne va rasplati.

Dumnezeu a intors lucrurile in favoarea lui Rut, vaduva moabita, cand s-a increzut in Dumnezeu si L-a facut Dumnezeul ei. (Rut 1:16). Biblia ne spune ca Rut a primit 'rasplata pe deplin' de la Domnul cand a venit sub refugiul aripilor Sale. (Rut 2:12). Dumnezeu nu i-a dat doar protectie, El i-a dat si provizii din abundenta, favoare si o rascumparare glorioasa. (Rut 2:9-17, 3:11, 4:10-13)

Cand Rahab, prostituata din Ierihon, a auzit cum Dumnezeu a deschid Marea Rosie pentru copiii lui Israel, ea a crezut ca 'Domnul este Dumnezeu sus in ceruri si jos pe pamant.' (Iosua 2:9-11). Desi Rahab nu a fost martora la aceasta minune, ea s-a increzut in Dumnezeu si i-a ascuns pe cei doi spioni. (Iosua 2:4-6). Datorita credintei sale, nu numai ca nu a murit cu cei care nu credeau (Iosua 6:25, Evrei 11:31), dar i s-a dat un loc in 'Holul credintei' in Evrei 11.

Lui Dumnezeu i-a placut asa de mult credinta acestor doua femei dintre Neamuri incat nu doar ca le-a binecuvantat in timpul vietilor lor dar le-a pus pe amandoua in genealogia Fiului Sau, Isus Cristos, marele mantuitor si rasplatitor.

Dragul meu, cand vii la Domnul cu nevoile tale, crede ca El este Dumnezeu si ca El iti rasplateste. Dumnezeu isi gaseste placerea in acest fel de credinta. El vrea sa fie rasplatitorul credintei tale in El!

Niciun comentariu: