luni, 7 septembrie 2009

Cele 12 izvoare de apa si cei 70 de finici

Meditatii zilnice 07.09.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Exod 15:27 Au ajuns la Elim, unde erau douasprezece izvoare de apa si saptezeci de finici. Si au tabarat acolo, langa apa.

Ai vrea sa stii o cheie biblica importanta catre sanatate divina? Se gaseste in aces verset, care vine imediat dupa ce Dumnezeu a spus poporului Sau 'Eu sunt Domnul care te vindeca', dupa ce i-a scos din Egipt (Exod 15:26). Izvoarele de apa si finicii ne vorbesc de improspatare. Ei creaza o imagine a unei oaze in mijlocul desertului. Israelitii s-au odihnit si au fost improspatati acolo. Dar de ce numerele 12 si 70?

In biblie nu sunt detalii nesenificative. Cele 12 izvoare de apa si cei 70 de finici reprezinta lucrari unse de Duhul Sfant care te improspateaza cu Cuvantul lui Dumnezeu. Daca vrei sa il stii pe Isus ca Domnul care te vindeca, stai sub invataturi unse de Duhul Sfant pentru ca atunci cand Cuvantul Sau este vestit, te va vindeca. Va fi sanatate pentru tot trupul tau! (Prov 4:22)

Cum am facut aceasta legatura? Hai sa lasam biblia sa interpreteze biblia. Matei 10:1 spune ca atunci cand Isus a chemat la El pe cei 12 ucenicii, El le-a dat putere peste duhuri necurate, pentru a le scoate afara, si sa vindece orice fel de neputinta si boala.' El i-a trimis pe cei 12 si le-a spus ' Si pe drum, propovaduiţi, si ziceti: „Imparatia cerurilor este aproape!". Vindecati pe bolnavi, inviati pe morti, curatiti pe leprosi, scoateti afara dracii…' (Matei 10:7-8)

Apoi, in Luca 10:1, Domnul ' a mai randuit alti saptezeci de ucenici, si i-a trimes doi cate doi inaintea Lui, in toate cetatile si in toate locurile, pe unde avea sa treaca El.' El a spus si celor 70 'sa vindecati pe bolnavii cari vor fi acolo, si sa le ziceti: „Imparatia lui Dumnezeu s-a apropiat de voi.' (Luca 10:9)

In alte cuvinte, Isus a trimis pe cei 12 si 70 ucenici sa predice Cuvantul lui Dumnezeu si sa vindece bolnavii. Astazi, daca vrei sa fii improspatat, daca vrei sanatate sau vindecare, nu sta sub invataturi care iti spun ca Dumnezeu nu te vrea vindecat sau ca El iti da boala ca sa te invete o lectie. Ci, stai sub invataturi care predica vestea buna si practica vindecarea bolnavilor. Asa incepi sa umbli in sanatate divina!

Niciun comentariu: