marți, 29 septembrie 2009

Un trup nou la sunetul trompetei!

Meditatii zilnice 29.09.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



1 Tesaloniceni 4:16 Caci insa Domnul cu un strigat, cu glasul unui arhanghel si cu trompeta lui Dumnezeu se va cobora din cer si intai vor invia cei morti in Cristos

Astazi, evreii de peste tot sarbatoresc Rosh Hashanah, Anul Nou evreiesc. De obicei aflata in luna septembrie, aceasta sarbatoara este sarbatorita cu trambite – de aceea se numeste Sarbatoarea Trambitelor.

Evreii au sapte sarbatori: Pastele, Painea nedospita (Azimii), Primele roade, Penticostul, Trambitele, Ispasirea si Corturile. Primele patru au fost implinite de Isus. El a fost Mielul de Paste (1 Cor 5:7), Painea vietii (Ioan 6:35) si a devenit Cel Dintai dintre cei morti (1 Cor 15:20). Si Penticostul s-a petrecut dupa inaltarea Sa, cand a trimis Duhul Sfant. ( F.A. 2:1-4)

Deci urmatoarea sarbatoare pe care o asteptam sa fie implinita de Isus este Sarbatoarea Trambitelor. De ce este aceasta sarbatoare importanta pentru noi? Pentru ca atunci cand Isus o va implini, inseamna ca vom merge sa Il intalnim pe nori!

Vorbesc de rapirea bisericii. Cand vor suna trompetele 'intr-o clipita', intr-o secunda atomica, noi cei care credem vom fi schimbati. Ni se va da trup nou, care va fi ca si a lui Isus! Cei care sunt morti in Cristos, indiferent unde le-ar fi mormintele, vor invia si vor primi trupuri noi. Ei vor merge sus primii urmati de cei ce sunt vii, si cu totii Il vom intalni pe Domnul in aer. (1 Cor 15:51-55)

Dragul meu, aceasta inseamna ca e posibil ca tu sa nu vezi moartea! Biblia spune 'Atunci, noi cei vii, care vom fi ramas, vom fi rapiti toti impreuna cu ei, in nori, ca sa intampinam pe Domnul in vazduh.' (1 Tesaloniceni 4:17). Este un lucru sa fii viu si alt lucru sa ramai viu.

Eu cred ca exista o generatie de crestini care cunosc puterea invierii Domnului. Ei stiu cum sa alunge boala si moartea si sa ramana vii pana vine Domnul. Daca iei pe Isus si lucrarea Sa sfarsita ca si victoria ta peste boala si moarte, fie sa fii si tu socotit unul dintre ei!

Niciun comentariu: