vineri, 4 septembrie 2009

Stand in favoarea nemeritata (harul) a Lui Dumnezeu

Meditatii zilnice 04.09.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Galateni 5:4 Voi, care voiti sa fiti socotiti neprihaniti prin Lege, v-ati despartit de Hristos; ati cazut din har.

Ce este harul Lui Dumnezeu? Simplu spus, harul Lui Dumnezeu este Insusi Dumnezeu binecuvantandu-te, vindecandu-te, aprovizionandu-te datorita Lui Isus. Harul Lui Dumnezeu este o favoare necastigata, nemeritata pe care o primesti de la Dumnezeu doar datorita lucrarii terminate a Lui Isus de la cruce.

Deoarece harul Lui Dumnezeu se bazeaza pe lucrarea Lui Isus si nu a ta, singura cale prin care poti cadea din har, (din acest dar necistigat si nemeritat), este incercand sa castigi, sa meriti aceasta favoare prin lucrarile sau supunerea ta.

De exemplu, cazi din harul Lui Dumnezeu atunci cand spui „m-am rugat suficient de mult, acum Dumnezeu trebuie sa-mi raspunda la rugaciune” sau atunci când crezi ca slujind in biserica, sau scapand de un obicei urat, Dumnezeu ar trebui sa fie mai multumit de tine sau sa te binecuvanteze.

Atunci cand crezi ca prin eforturile si supunerea ta, primesti binecuvantarile Lui Dumnezeu, devii ca si fariseii. Ei credeau ca tinand legea sunt justificati in fata Lui Dumnezeu si isi asigurau binecuvantarile Lui. Dar adevarul este ca atunci cand crezi ca si ei4 Voi, care voiti sa fiti socotiti neprihaniti prin Lege, v-ati despartit de Hristos; ati cazut din har”. Asta inseamna a fi despartit de Cristos, care este mintuirea, rascumpararea, vindecarea si belsugul tau. Cristos devine neeficient pentru tine.

Prietene, cu siguranta doresti ca Isus sa fie eficient pentru tine. Cei pentru care Cristos este efectiv, primesc prin El vindecarea, iertarea, implinirea, restaurarea si miracolul de care au nevoie. Caci atunci cand El este efectiv pentru tine, El este Vindecatorul tau si esti vindecat. El este intelepciunea ta si esti intelept in fata oamenilor. El este succesul tau si tu experimentezi succesul in tot ceea ce faci.

Iata o veste buna: pentru ca Isus sa fie efectiv in viata ta si niciodata sa nu fie anulat harul Lui Dumnezeu efectiv in viata ta, tot ceea ce trebuie sa faci este sa-ti amintesti si sa crezi ca datorita Lui Cristos si a lucrarii Lui terminate de la cruce (sangele Lui, ranile Lui, moartea Lui si supunerea Lui) tu esti justificat, vindecat, instarit si binecuvantat!

Niciun comentariu: