sâmbătă, 5 septembrie 2009

Nu-ti pune increderea in diete si exercitii

Meditatii zilnice 05.09.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Psa 118:8 Mai bine este să cauţi un adăpost în Domnul, decît să te încrezi în om;

Multi oameni cred ca modul in care iti pastrezi sanatatea, este sa mananci sanatos. De exemplu, multi oameni cred ca dieta mediteraneana este una foarte sanatoasa. Sunt de acord in general dar stiti ca oamenii pe care Isus i-a vindecat erau la o astfel de dieta? Ei nu mancau porc si grasimi fiindca erau evrei si nu le era ingaduit.

Stiu ca tu vrei sa umbli in sanatate divina. Dar Dumnezeu nu vrea ca tu sa te concentrezi asupra mancarii, ce sa mananci, ce sa nu mananci, nici macar a exercitiilor, cum sa le faci, cat sa faci. Toate acestea sunt mijloace naturale in care se incred oamenii din lume. Este mai bine sa te increzi in Domnul si in lucrarea Sa terminata, decat sa-ti pui increderea in ultimele diete inventate de om si programe de sport.

La cruce, Isus a luat bolile tale si ti-a purtat durerile si prin ranile Lui am fost vindecati (Isaia53:4-5). Biblia ne spune chiar si cum sa scapam de boala si de moarte prematura, prin impartasirea Cinei Domnului, discernand trupul Domnului (1Corinteni11:29-30). Dar in loc sa ne concentram asupra acestor adevaruri, multi dintre noi prefera sa se concentreze asupra dietelor si a exercitiilor.

Nu sunt impotriva unei alimentatii sanatoase sau a exercitiilor, si eu fac exercitii si ma uit la ceea ce mananc. De exemplu, nu-mi place sa mananc mancare grasa pentru ca ma face sa ma simt inconfortabil. Si atunci cand trebuie sa predic, incerc sa nu mananc mancare care sa ma faca sa ragai.

Dar mananc in general mancare sanatoasa nu fiindca aceasta ma va face sanatos. Fac exercitii, nu fiindca acestea ma fac sanatos. Nu, ma incred in lucrarea terminata a Lui Cristos ca sa ma faca sanatos. Mananc bine fiindca imi place sa ma simt bine si fac exercitii fiindca imi placea efortul si sudoarea.

Dumnezeu vrea ca tu sa fii liber, cand e vorba de mancare si exercitii, nu fa legi de alimentatie si exercitii ca apoi sa te increzi in ele ca sa-ti dea sanatate divina. Increde-te in lucrarea terminata a Lui Cristos, discerne trupul Lui Cristos cand iei Cina si bucura-te de mancare si exercitii.

Niciun comentariu: