marți, 8 septembrie 2009

Da prioritate cuvantului lui Dumnezeu si vei vedea succes

Meditatii zilnice 08.09.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



Iosua 1:8 Cartea aceasta a legii sa nu se departeze de gura ta, ci sa cugeti asupra ei zi si noapte ca sa poti face tot ce este scris in ea caci atunci vei face ca viata ta sa prospere si atunci vei lucra cu intelepciune

In viata este succes bun si succes rau. Succesul rau este acel tip de succes cate iti ia timpul pe care ar trebui sa il petreci cu familia, prietenii, biserica si iti distruge sanatatea si relatiile. Succesul bun, pe de alta parte, te prospera in toate domeniile din viata.

Acuma, Dumnezeu vrea sa te bucuri de succes bun si cheia pentru aceasta sta in ce i-a spus Dumnezeu lui Iosua cand a luat conducerea dupa moartea lui Moise – 'Cartea aceasta a legii sa nu se departeze de gura ta, ci sa cugeti asupra ei zi si noapte ca sa poti face tot ce este scris in ea caci atunci vei face ca viata ta sa prospere si atunci vei lucra cu intelepciune'. Petrecand timp zilnic in Cuvantul lui Dumnezeu vei primi inteleciune divina care iti va face cararea prospera si iti va da succes.

'Pastore, faci ca totul sa para asa de simplu – tot ce trebuie sa fac e sa petrec timp in Cuvantul lui Dumnezeu?'

Ei bine, doar uita-te la cum a ajuns viata lui Iosua in final. Cand Iosua a murit 'l-au ingropat in tinutul mostenirii lui, la Timnat-Sehar, in tinutul muntos al lui Efraim, la nord de muntele Gaas.' (Iosua 24:30). Iosua a avut un munte intreg ca mostenire! El a fost prosper si plin de succes!

In timpul vietii lui Iosua, Israelul servea Domnului nu idolilor sau altor Dumnezei. (Iosua 24:31). Aceasta inseamna ca in timp ce Iosua era cu ei, oamenii au fost influentati de gloria lui Dumnezeu.

La sfarsitul vietii sale, un Iosua implinit a spus 'Cat despre mine, eu si casa mea, vom sluji Domnului'. (Iosua 24:15). Avand familia cu tine, iubindu-L pe Dumnezeu si servindu-L pe El este cel mai important succes si cea mai mare prosperitate pe care o poti avea vreodata.

Dragule, cand Dumnezeu ia prioritate in viata ta zilnica, nu doar ca vei avea un cont in banca binecuvantat, ci si o lucrare, familie si viata binecuvantata!

Niciun comentariu: