marți, 15 septembrie 2009

In viata ta se manifesta lucrurile de care esti constient

Meditatii zilnice 15.09.09
Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore



1Jn 4:4 Voi, copilaşilor, sînteţi din Dumnezeu; şi i-aţi biruit, pentrucă Cel ce este în voi, este mai mare decît cel ce este în lume.

Daca ai fost la un spectacol de circ sau ai urmarit unul la televizor, probabil ai vazut si un numar de dresura de lei. Te-ai intrebat vre-odata de ce dresorul are pe langa bici, un scaunel pe care il indreapta mereu cu picioarele catre animal?

Ideea este sa-i distraga leului atentia. Vezi tu, cu toate ca animalul este foarte puternic, poate fi imobilizat prin distragerea atentiei. Daca acest mancator de oameni nu ar fi distras din timp in timp, l-ar putea rani mortal pe dresor.

Diavolul este asemeni dresorului. Stie ca ai toata puterea Lui Dumnezeu in tine, „pentrucă Cel ce este în voi, este mai mare decît cel ce este în lume”. Asa ca ceea ce diavolul incearca sa faca este sa te imobilizeze prin distragerea atentiei.

De exemplu, ar putea sa aduca in centrul atentiei tale, ca sa te distraga, o durere in trupul tau, care se incapataneaza sa nu cedeze. Si te trezesti cautand prin revistele medicale sau pe internet sa afli mai mult despre simptomele tale. De asemenea, decizi sa-ti consulti medicul si fiindca stii pe cineva care are aceleasi simptome, decizi sa vorbesti cu el despre asta.

In final, esti distras de durere, simptome, detaliile aflate, prognoza medicului si experienta prietenului. Si apoi gasesti ca e dificil sa te mai concentrezi asupra Cuvantului Lui Dumnezeu despre vindecarea ta. Si astfel ai fost imobilizat si facut fara putere.

Diavolul vrea ca tu sa te concentrezi asupra conditiei tale. Atunci cand esti constient de simptomele din trupul tau si de detaliile aflate, vei vedea boala manifestandu-se. Dar Dumnezeu vrea ca tu sa te concentrezi asupra a cine esti si ce ai in Cristos. Atunci cand esti constient ca esti vindecatul Domnului in Cristos, vei vedea vindecarea manifestandu-se.

Lucrul de care esti constient, il vei vedea manifestandu-se. Asa ca atunci cand devii constient de Cristos, care este toata puterea Lui Dumnezeu in tine, vei vedea acea putere manifestandu-se. Si nu vei fi imobilizat!

Niciun comentariu: